Tag cloud

Tidligere indlæg

 

Klubaften og INFO møde

af Peter Riis Mågård 28. august 2018 09:15
Så blev det mandag og dermed igen klubaften.
Til stede var: Mette, Michael H, Michael B, Johannes, Kenneth, Per, Jeppe, Allan, Anders, Pernille, Carsten samt undertegnede.
Denne aften var en del håbefulde og potentielle elever til Divemaster kurset mødt op for at få et indblik i hvad det rent faktisk krævede af tid og "dykker-skills". Michael og Mette gennemgik kursus oplægget og skitserede specielt det store tidsforbrug det kommer til at kræve.
Der var mange gode spørgsmål og mange gode svar. Jeg tror alle fik det de kom for. Så må vi se hvor mange der tager udfordringen op og får hævet sig til det første niveau i den mere professionelle del af PADI.

Herudover var vi et par stykker der diskuterede en plan for 50 års jubilæet til næste år.
Den løse skitse er nogle aktiviteter omkring 4 maj, det kunne være et større jubilæumsdyk, samt foredrag fra interessante foredragsholdere, men herom senere. Skitsen for selve den valgte jubilæums dag, 04 maj 2018, kunne være morgenmad, dyk på prammen, reception for alle (medlemmer, tidligere medlemmer, andre klubber, DSF osv.). Og så slutte dagen med en fest for alle KVAK'er.
Men som sagt er det pt. kun en skitse. Så hvis DU har gode ideer eller forslag så tag endelig kontakt til undertegnede eller Mette, så vi kan få det med i overvejelserne.
Så kiggede Michael B på Humberen. Han kom ikke i mål, så nu er der kun en mulighed tilbage før vi må få den sendt til reparation. Så pt. er den ikke kampklar. Men bombarden kan fortsat bruges med sin ny servicerede og toptunede motor.
Imens fik Per rullet flasker og talt lidt med Pernille om anskaffelse af flasker til hende, så vi kan få hende med i vandet.
Alt i alt en rigtig god mandag aften i Søsporten.

Vi ses under vandet.
Peter

Tags:

Kategorier:

Tidlig morgen i Lillebælt

af Peter Riis Mågård 26. august 2018 08:03

0500 – uret starter de første strofer af Oldfields ”Song of the Boatman”. Jeg får hurtigt slukket det, så resten af familien ikke våger så tidligt en lørdag morgen.

Aftenen før blev kaffemaskinen ladt, så et tryk på knappen og genstartsvæsken løber lifligt fra filteret.

Bilen var ligeledes pakket i forvejen, så ned ad grusvejen og retning mod Lillebælt med en god kop kaffe inden klokken nåede 0530. Skal mødes med Jan ved Kongebrogården kl. 0630. Trafikken er let (meget), så det går fint, selv om det er omvej via den nye lillebæltsbro. Rammer et helt igennem smukt sceneri med sol, fine skyformationer, og et Lillebælt der er næsten stille. Det hele bliver rammet ind af en ca. 50-60 Aston Healey’s der er parkeret udenfor hotellet. Nogen holder træf.

Jan kommer, og vi bliver enige om at gå op til betonklosserne, finde kæden og følge den til det lille vrag der ligger lidt fra kysten. Herefter ville vi svinge venstre og gå mod Kongebrogården. Og dog komme op inden dykkerforbudszonen.

Vi fik gjort stumper klar, Jan fik lidt hjernegymnastik med at få sin (nye) Shearwater Perdix computer til at tage de to sendere han skulle bruge på dagens dyk. 1 fra backmount 2x12 med N30 og en fra stage med N40. Han og en flok tager til Norge i næste uge, hvor de skal dykke noget dybere deco, så han skulle lige øve lidt, selv om vores dybder ikke forventedes at skulle udløse deco. Efter lidt banden, og et forløsende ”nåhr ja, sådan”, hoppede vi i dragt og udstyr, gik de 150 meter op til klodserne og gik i. Fandt hurtigt kæden og søgte mod vraget. Lidt brandmænd i overfladen, men ikke noget der var træls.

Man kan ikke prale af sigten i Lillebælt denne dag. Vi kom ikke over ca. 4 meter, det meste af tiden tror jeg faktisk at den lå på omkring 2-3 meter.

Vi tog en tur rundt om vraget. Et vrag med meget net og andre dele af lystfiskerfangsredskaber. Jeg så, hvad jeg efterfølgende er sikker på var en stor havørred. Efter at være kommet hjem og kigget i diverse opslagsværker og ”talt” med min ven Goggle tror jeg dog ”bare” det var en torsk. Men stor var den.

Vi gik som aftalt mod venstre, og tog en fin tur, sigten på trods, mod Kongebrogården. På stykket så vi en hel del fladfisk, mest skrubber og nogle rødspætter. De kom i alle størrelser. Den største jeg så var ca. 40 cm og den mindste var ca. 5 cm.

Kan godt mærke at jeg har været lidt mere i vandet i år, end de sidste år. Alt er bare nemmere: Pakning, klargøring, iklædning, vandfølelse, trim og brug af div. Udrustning osv. Så lad også dette være en opfordring til bare at komme noget mere i vandet. DET ER DET DER SKAL TIL!!!! (også for klubben 😊)

I overfladen var mængden af brandmænd taget noget til, så det var lidt med forhindringer at vi kom op. Jeg nåede da også lige at blive ”kysset” på overlæben. Her mødte vi også tre andre der skulle til at dykke. To erfarne og en lidt mindre erfaren. De spurgte til sigten, der jo ikke imponerede. Jeg havde faktisk timet den. Hvis jeg lå stille, og lod Jan bevæge sig væk med vores normale hastighed, tog det 14 sek. Før man kun kunne se lyset fra lygten, og yderligere 7-10 sek. Før det også var væk. Så med et ”sørg for at holde sammen og kig efter hinanden”, gik de andre ned. Efter ca. 3 min. Lå de igen i overfladen, rekapitulerede det med at holde kontakt, for så at prøve igen.

Vi fik skyllet os og kom ud af dragterne. Pakkede og kørte over under den nye Lillebæltsbro, hvor Aktiv har klubhus. Her blev der fyldt luft på (N32) og vi gjorde klar til at hoppe i igen ved Ammoniakhavnen.

Det viste sig dog at strømmen havde taget så meget til at vi ikke synes det var en god ide at begynde på det uden båd.

Så Jan foreslog at vi kørte til Strip, over til Tjærepletten. En lidt kedelig sandbund, men et sted der ligger i læ når strømmen er sydgående. Det kunne jo også give et af de efterhånden sjældne ”nye dykkersteder” til logbogen. Så det gjorde vi. Og ja dykket var ikke det vilde, sigten som før, men ingen strøm. Så det er et klart alternativ til bare at køre hjem, hvis strømmen er for stærk de andre steder. Tilbage til Aktiv, luft på, skylle udstyr og så en friskbrygget kop mokka i solen ved Lillebælt. What’s not to like 😊
Tak til Jan for en igen helt igennem dejlig dykkerdag. Næste gang skal vi bare være lidt flere.

Vi ses under vandet
Peter

Tags:

Kategorier:

Opdateret: Ærøsund dyk/ ændret til Lillebælt

af Jeppe Egendal 25. august 2018 08:37

Anders og jeg er indtil videre de eneste tilmeldte, så det bliver en tur til Lillebælt. Der er plads til flere.

Vi møde i Kvaks lokaler, pakker bilen og kører til Ammoniakhavnen


Vi tager to dyk, når vi nu er dernede


Dato:26-08-2018 Sted:Lillebælt
Afgang:09:30 Hjemkomst:17:00
Pris: Leder:Jeppe Egendal

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Opdateret: Formiddagsdyk

af Peter Riis Mågård 24. august 2018 15:39
Så er tidevands- og strømtabel opdateret. Det bliver en morgen dukkert. Strømmen er bedst mellem 06 og 08. SÅ...….

Vi mødes direkte ved Kogebrogården 0630.
Så gør klar og går i SENEST kl. 0700.
Det bliver ved Kongebrogården : Kongebrovej 64, 5500 Middelfart
Forventer at det bliver et dyk på ca. 45-50 min til ca. 35m.

NB: Husk at den gamle Lillebæltsbro er spærret for alt traffik frem til oktober. Så det tager lige 5 min mere.

Herefter er der selvstændig hjemtransport.

MVH Peter
Dato:25-08-2018 Sted:Lillebælt - kongebrogården
Afgang:0630 Hjemkomst:1200ish
Pris:0 Leder:Peter Riis Mågård

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Klubaften, intro til Divemaster og nedsættelse af festkomite til 50 års jubilæum

af Peter Riis Mågård 21. august 2018 13:03
I forbindelse med vores 50 års jubilæum til maj næste år, skal der nedsættes en festkomite. Så har du tid og lyst til at give en hånd med i planlægningen, så kom til klubaften på mandag. 

Divemaster kursus hos Kvak
Der vil blive afholdt til intromøde i Kvaks lokaler i Søsporten, Hjortholmsvej 2.
Mødet finde sted mandag den 27. august 2018, kl. 18-20.
 
På mødet vil der blive givet en intro til kurset samt vi vil sammen lave en plan for kursusdage jf. tidligere beskrivelse af kursusforløbet, herunder også sikre at I opnår de nødvendige dykkermæssige færdigheder.

Vi ses til klubaften. 


Dato: 27-08-2018 Sted: Klubben
Afgang: 1800 Hjemkomst:2200
Pris: 0 Leder: Peter Riis Mågård
Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Mandagsdyk og nytilkomne medlemmer

af Jeppe Egendal 20. august 2018 22:48
Per​​, Thorleif​​, Mads​​, Kenneth​​ samt de to nytilkomne medlemmer i Kvak, Pernille og Anders var samlet til mandagsdyk og klubaften. Det blev til en fin tur på Ramblaen, hvor Anders fik prøvet sit nyindkøbte grej.
Jeg nåede frem i sidste øjeblik og fik krænget grejet på og hoppede i vandet efter det, jeg troede var to kvakker. På bunden blev jeg så mødt af undrende blikke fra to fremmede dykkere, så det blev et relativt kort dyk!
Tilbage i klubben blev der tjekket udstyr og hygget med øl og masser af gode historier.
 
Husk der er tur til Lillebælt lørdag og Ærøsund søndag.
Mandag er der klubaften igen, bl. a. med info om Divemasterkursus.

Tags:

Kategorier:

Grafikker eller lignende søges

af Peter Riis Mågård 20. august 2018 18:02
Hej Kvakker.
Er der nogen af jer, eller kender I nogen, der har kompetencer indenfor grafik mm. Vi skal have "designet" et 50 års jubilæums logo, som vi kan bruge til at promovere os og vores 50 års jubilæum næste maj. Skriv til mig hvis I kan eller kender nogen der kan.

MVH Peter Næstformand

Tags:

Kategorier: Nyhed

Formiddagsdyk

af Peter Riis Mågård 17. august 2018 11:25
Da jeg ikke kan komme med til søndagsdykket, har jeg lavet en aftale med min god ven Jan fra Fredericia (Dykkerklubben Aktiv). Han ser på tidevandstabel fredag og så bestemmer vi hvor vi dykker lørdag formiddag.

Vi mødes direkte ved dykkerstedet på tidspunkt jeg opdatere i løbet af fredag her på hjemmesiden og på Fb. Gør klar og går i når strømmen er gunstig. Jeg forventer at det bliver ved Søbadet/søspejderne ved Hindsgavl. Men det besluttes på fredag.
Forventer at det bliver et dyk på ca. 45-50 min til 36-38 meter.

Herefter er der selvstændig hjemtransport.

MVH Peter

Dato:25-08-2018 Sted:Lillebælt
Afgang:Tilgår fredag når tidevandstabel er opdateret Hjemkomst:efter 1200
Pris:0 Leder:Peter Riis Mågård

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Divers Night 2018

af Peter Riis Mågård 16. august 2018 12:04
Så er det ved at være tid igen.
Jeg har dd. oprettet dykkerstedet på DN hjemmeside. Se detaljer på : http://diversnight.com/
Mødetiden er i klubben såfremt man skal have udstyr og fyldt luft på. Det anbefales dog at få gjort dette forud for!!

Alle skal være klar i dragter og udstyr kl. 2000, således vi alle kan nå i og være klar i holdene til at gå ned og tage et fint lille natdyk på samme tid. Man må forvente ca. 10 min ventetid i overfladen.
Vi går alle under vandet kl. 2018 præcist.
Herefter et forhåbentligt fint nat dyk, og så lidt varmt til ganen fra aktivitetsudvalget når vi er tilbage i klubben.

Jeg hører BUNDEN om de vil være med.

Vi ses under vandet
Peter

Dato:03-11-2018 Sted:Besluttes senere - forventet RAMBLAEN
Afgang:1900 Hjemkomst:2130
Pris:0 Leder:Peter Riis Mågård

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Mandagsdyk

af Per Voss 16. august 2018 07:16
Efter vores dundrende succes med bombarden og den nyrenoverede motor, gentager vi succesen.
Vi tager en tur ud i bugten, flakket eller molen. Vi skal dog være 4 før det er muligt, ellers må det blive ramblaen istedet

Dato:20-08-2018 Sted:Klubben
Afgang:1700 Hjemkomst:2000
Pris:Gaz Leder:Per Voss

Tilmeld dig her

Tags:

Kategorier: Aktivitet

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg