Tag cloud

Tidligere indlæg

 

CMAS**

Indledning:
CMAS** er det andet niveau i CMAS Apparatdykker Uddannelsen. CMAS** uddannelsen bygger videre på det som du har lært på CMAS* eller Padi Open Water eller Advanced Open Water.
Som CMAS** apparatdykker må du selv at være parleder, planlægge dyk og generelt kan du klare dig på alle dybder og under alle forhold.
Men for at du kan starte på CMAS** skal du have følgende forudsætninger.
  width="188"         Forudsætninger:
  • Du skal være 15 år ved kursusstart.
  • Du skal have en af Dansk Sportsdykkerforbund godkendt lægeattest, der er mindre end 5 år gammel. (3 år, hvis du er over 40 år). Vi laver normalt lægeattesten den første kursus aften.
  • Du skal som minimum have et CMAS* Certifikat eller PADI Open Water.
  • Du skal have 15 erfarningsdyk, hvor et erfarningsdyk er et dyk i norden på mindst 20 min, dog max. 2 dyk pr. dag. Af de 15 dyk, skal mindst 10 af dem skal være over 10 m.
  • Du skal have dit eget udstyr.
Kursusinhold:
Kurset af en Teori- og af en åbentvandsdel.
Teori:
I teoriundervisningen vil vi giver dig et grundlæggende kendskab til DykkerFysiologi og Dykkermedicin, samt dykkerrelateret symptomer og skader.
Dykning kræver også viden om sikkerhedsregler, om selvredning og om hvordan man redder sin makker. Derfor gennemgår du teoriudervisningen et mindre førsthjælpskursus, som giver dig kendskab til den mest elementære redning.
Dykker på større dybder kræver kendskab til Tabeller og beregninger af luftforbrug. Derfor giver vi dig en grundig gennemgang af Standardtabellen, samt hvordan dit luftforbrug beregnes.
For at give dig kompetance til at planlægge dyk gennemgår vi hvorledes dyk arrangeres og hvorledes dykkersteder udvælges.
Da du nu skal være parleder er det nødvendigt at du kan finde vej. UV-Navigation bliver derfor gennemgået. Gennemgangen afløser dog ikke praktisk erfarning, men giver lidt ideer til hvordan man finder rundt på havbunden.
åbentvand:
åbentvandsdelen bygger ligeledes videre på de erfarninger som du allerede har opnået. Du skal dog vise at du er fuldt fortrolig med dine Finner, Maske og Snorkel.
Under stranddyk kan det være nødvendigt at svømme længere distancer. Derfor skal du kan svømme i overfladen med fuldt apparat og snorkel.
Da du skal kan dykker på alle dybder og under alle forhold, skal du foretage dykning med almindelig udstyr til 35 m.
I teorien lærte du om tabeller og det skal du også anvende det i praksis. Du skal bruge tabellen på både enkelt dyk og multidyk.
Da det er vigtig at kunne finde rundt under vandet, vil du prøve at svømme efter kompas, men også navigerer uden kompas over kortere afstande.
På dybder af 10 - 30 m skal du lære at foretage selvredning, makker redning og parånding. Der vil blive lagt stor vægt på netop dette emne i undervisningen.
  width="171" økonomi:
Til CMAS** uddannelsen skal der bruges lidt forskelligt uddannelsesmaterialer, benzin til både og biler, allervigtigst et certifikat. Derfor koster det lidt at tage uddannelsen. Som nævnt andre steder på hjemmesiden, så er Sportsdykkerklubben KVAK ikke en kommerciel klub, og dermed skal vi ikke tjene penge på vores kursus, hvilket i den sidste ende kommer dig til gode.
Kalenderen:
Når der bliver startet i hold op, vil det blive slået op i klubben og på hjemmesiden. 
KLUBBEN GENNEMFØRER PT IKKE CMAS * OG ** UDDANNELSE
Videreuddannelse:
Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg