Tag cloud

Tidligere indlæg

 

PADI OWD dykkercertifikat

PADI Open Water Diver - dykkercertifikat

 

Med et PADI OWD certifikat kan du deltage i dykkerture i hele verden til en maks. dybde på 18 meter, og du kan ligeledes deltage i de fleste af klubturene.


 

Et PADI Open Water Diver kursus består af 3 dele:

 

·          Teori hvor du lærer om dykning, udstyr, dykkerfysiologi mm

·          Svømmehal

·          Dyk i åbent vand

 

Teori

 

I teoriundervisningen vil vi som det første gennemgå hvilket udstyr du skal bruge, hvad der er godt og hvad der er skidt. Du bliver klædt på til at købe de eget udstyr uden at lave fejlkøb.

Du vil ligeledes få en grundlæggende forståelse for sammenhængen mellem tryk og omfang, og den effekt det har på dig som dykker og dit udstyr.

Som dykker opholder du dig i element som du ikke er skabt til, derfor gennemgår vi hvad der skal til for at kroppen kan opretholde livet, og hvilke komplikationer det kan give.

 

Svømmehal

 

En af de vigtigste regler i sikker dykning er at du er fortrolig med dit udstyr. Inden du hopper i vandet først gang, skal du selv kunne samle dit udstyr og udføre en personlig udstyrskontrol. Det gennemgår vi som det første i svømmehallen.

Når du dykker gælder den om at være så "doven" som muligt, dvs. at når du dykker med komprimeret luft er det vigtig at du slapper af og ikke bruger unødvendig kræfter, da det kan ses på dit luftforbrug og dermed og din ophobning af nitrogen. For at spare på kræfterne er det vigtig at din svømmeteknik er så perfekt som mulig, samt at du er afbalanceret i vandet. Denne del vil vi lægge vægt på igennem bassinundervisningen.

Da dykning ikke er en ufarlig sport, så er det vigtigt at du først og fremmest kan redde dig selv. Det kræver rutine, overskud og færdigheder, så det fokuseres der ligeledes meget på.

Dykning er en makkersport hvor alt foregår sammen med din makker. Men det er også en sport med meget ventetid. Det er her vigtigt at du ikke kun hjælper dig selv og din makker, men også de andre dykkere.

 

Åbent vand

 

Da formålet med kurset er at lære at dykke i åbentvand slutter kurset af med at lave 5 åbentvandsdyk, hvor det dybeste vil være omkring 18 meter. I åbentvandsdelen vil du prøve de samme øvelser, som du lavede i svømmehallen.

Videre uddannelse

PADI AOWD

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6
Modified for Kvak by Michlenborg