Om Sportsdykkerklubben KVAK

Nogen påstår, at KVAK står for “Kongelig Vand-Atlet Klub”. Om det er sandt, er desværre gået tabt igennem tiden. Sportsdykkerklubben KVAK er nemlig en klub med mange år på bagen. 

Klubben blev grundlagt 1. maj 1969 og er således en af landets ældste dykkerklubber. 

Klubben er åben for alle med et anerkendt dykkerbevis (f.eks. CMAS, PADI, NAUI, SSI, GUE, UTD).

Mest aktive og sociale klub!

Alle ture arrangeres af medlemmerne selv. Heldigvis har vi nogle ildsjæle, som virkelig brænder for dykning. I gennemsnit afholder vi ca. 50 ture i Danmark, samt 1-2 større ture til udlandet om året. Der afholdes ture året rundt og det er frit for alle at deltage. Dog skal din certificering passe til turen. Hvis du trænger til en opgradering, har vi mange instruktører, som står på spring for at hjælpe dig. Se evt. under uddannelse. 

Som der står på forsiden, så vægter vi også det sociale sammenhold højt i klubben. Hver mandag er der klubaften i klubhuset. Aftenen bruges f.eks. til at planlægge kommende ture, kurser eller gennemgang og vedligeholdelse af udstyr. Samtidig er der også en god mulighed for at få en øl og en røverhistorie. Hvis ikke det er en røverhistorie fra de syv verdenshave, er det måske en historie fra en af de mange andre sociale begivenheder i klubben, som f.eks. sommerfest, julefrokost, nytårs-, påske- eller fastelavnsdyk. Hvis man ønsker større indflydelse på valg af dykkerture, sociale arrangementer, indkøb og opgradering af udstyr, kan man melde sig til et af vores mange udvalg

Lokaler og udstyr 

Dykkerklubben KVAK holder til i den nyrenoverede Søsporten på havnen i Århus. Her deler vi lokaler og faciliteter sammen med Aarhus Roklub og Aarhus Kano- og Kajakklub. I Søsporten er der adgang til omklædning, bad, sauna, træningsrum, caféområde, mødelokaler, køkken og tagterrasse. Klubben har derudover egne lokaler til opbevaring af udstyr, både samt vores fyldeanlæg og tørrerum.

I klubben råder vi over to både, nitrox-fyldeanlæg , trailere til udstyr og -både, flaskeruller samt diverse dykkermateriel. Medlemmer har mulighed for at have deres udstyr opbevaret, samt repareret i vores værksted. Vi tilbyder masser af vejledning til køb af udstyr, men desværre råder klubben ikke over udstyr, som kan udlånes/udlejes til nye medlemmer. 

Svømmehal

Fra starten af september til juni har klubben adgang til Lyseng Svømmehal fra kl. 18 til 22 hver fredag aften.

Det omfatter som udgangspunkt kun springbassinet. Er der ikke undervisning i det store bassin, er der også mulighed for en svømmetur dér. 

Svømmehallen bruger vi til at holde vores færdighederne ved lige og uddanne nye elever.

Klubmedlemmer er velkomne til at tage familie og venner med.

Brug af svømmehallen kræver, at der altid er et medlem med et gyldigt livredderbevis til stede